Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
България и Хърватия имат нужда от по-активно икономическо сътрудничество и интензивни контакти между бизнес-средите, заявиха на среща председателят на Народното събрание и хърватският премиер
12/11/2009

България и Хърватия имат нужда от по-активно икономическо сътрудничество и интензивни контакти между бизнес-средите, заявиха на среща председателят на Народното събрание и хърватският премиер

12 ноември 2009 г.

Със среща с министър-председателя на Хърватия Ядранка Косор завърши официалното посещение на българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в Република Хърватия.

Основен акцент в разговора беше поставен върху необходимостта от по-активно икономическо сътрудничество и интензивни контакти между бизнес-средите на двете страни. Това засилено партньорство, особено във време на световна финансова и икономическа криза, е изключително важно за България и Хърватия, бе общото мнение на хърватския министър-председател и председателя на българския парламент.

България високо оценява успехите на Хърватия в последния етап от преговорите й с ЕС и особено прилаганите от хърватското правителство антикризисни мерки, заяви на срещата г-жа Цецка Цачева. Тя подчерта, че има много неизползван потенциал в областта на туристическия обмен и хърватските туристи трябва да преоткрият и опознаят българските зимни курорти. Длъжници сме на гражданите по отношение на осъществяването на авиолинията София – Загреб, добави председателят на българския парламент.

Председателят на Народното събрание предаде на хърватската министър-председателка покана за официално посещение в Република България от българския премиер Бойко Борисов. Цецка Цачева изрази своята увереност, че подобна визита ще бъде полезна и резултатна.

Председателят на Народното събрание и министър-председателят на Хърватия Ядранка Косор бяха категорични, че богатото културно-историческо наследство на двете страни е сред най-сигурните гаранции за достойното им европейско бъдеще.

В последния ден от официалното си посещение в Хърватия българската парламентарна делегация посети Българската православна църква в Загреб. Председателят на парламента дари на храма икона на Св. Георги Победоносец.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини