Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове
27/11/2009

Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове

27 ноември 2009 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 27 ноември 2009 г. на второ четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове. Те предвиждат между 15 000 и 50 000 лева да бъде глобата за продажба на тютюневи изделия за търговци, които не са регистрирани по Закона за ДДС и нямат разрешение за търговия с тютюневи изделия.

Предвижда се и имуществена санкция между 50 000 и 100 000 лева. Депутатите записаха забрана за продажба, съхранение и предлагане на тютюневи изделия от търговци, които не са регистрирани по Закона за ДДС и нямат разрешение за продажбата на такива изделия.

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова подчерта, че санкциите са за тези, които не спазват закона, а останалите няма да бъдат принудени да плащат подобни суми. Менда Стоянова отбеляза и че същият размер на глобите е заложен и в Закона за тютюна  и тютюневите изделия.

Във времето за парламентарен контрол заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отговори на въпрос на народния представител Петър Курумбашев относно охрана на частно парти от служители на МВР. Заместник министър-председателят и министър на финансите Симеон Дянков отговори на питане на народния представител Ариф Агуш относно финансиране на проектите по Програмата за развитие на селските райони, на питане на народния представител Делян Добрев относно изпълнение на постановления на Министерския съвет за предоставяне на бюджетни средства за увеличаване капитала на "Българския енергиен холдинг" ЕАД, на въпрос на народния представител Янаки Стоилов относно изпълнението на договора за приватизация на "Дунав" АД – Лом и на въпрос на народния представител Мартин Димитров относно нотификация на държавната помощ № 607/2008- намаляване на облагането на биогоривата. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отговори на въпрос на народния представител Пенко Атанасов относно политиката на министерството спрямо структури с отношение към механизацията на земеделието. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветк отговори на питане на народния представител Деница Гаджева относно състоянието и перспективите за развитие на БДЖ ЕАД и НК "Железопътна инфраструктура". Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отговори на въпроси на народния представител Калина Крумова относно назначаването на нови служители в ТЕЦ Марица Изток 2 и относно избора на станции и хотели, където ТЕЦ Марица Изток 2 изпращат служителите си, на въпроси на народния представител Георги Пирински относно изваждане на Булгартрансгаз ЕАД от структурата на Български Енергиен Холдинг ЕАД и относно усвояване на средствата от Европейския съюз за изграждане на алтернативни връзки за доставки на природен газ, на въпрос на народния представител Иван Николаев Иванов относно разходване на бюджетни средства от Министерството на икономиката и енергетиката през 2008 – 2009 г., на въпрос на народния представител Калина Крумова относно финансови измами с обществени поръчки в Мини Марица Изток 2 и на въпрос на народния представител Анна Янева относно политиката на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по отношение на приватизацията на "Булгартабак" Холдинг АД. Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов отговори на питане на народния представител Станислав Станилов относно мерки на Министерството на образованието, младежта и науката по решаване на скандала с изгубените протоколи от изпити в пловдивския филиал на Техническия университет.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини