Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Участниците в Единадесетата есенна сесия на Български детски и младежки парламент гостуваха на Народното събрание
27/11/2009

Участниците в Единадесетата есенна сесия на Български детски и младежки парламент гостуваха на Народното събрание

27 ноември 2009 г.

Участниците в Единадесетата есенна сесия на Български детски и младежки парламент гостуваха на Народното събрание на 27 ноември 2009 г.

В началото на пленарното заседание председателят на парламента Цецка Цачева приветства младите парламентаристи. Тя прочете Обръщение на младите парламентаристи към народните представители от 41-то Народно събрание.

В него младите хора заявяват своето желание да бъдат активна част от българското общество. Сред предложенията им е да бъде открита младежка приемна към Народното събрание. Асоциация „Български детски и младежки парламент” изразява желание да бъде постоянен партньор към образователните програми на Народното събрание за запознаване на младите граждани с историята на парламентаризма и демократичното управление. В обръщението те заявяват и готовността си активно да сътрудничат на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.

По-късно участниците в Единадесетата есенна сесия на Български детски и младежки парламент разговаряха в Народното събрание с председателя на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта Огнян Стоичков и с народния представител Веселин Методиев. За създаване на възможности за спорт в училище, за учебното съдържание и за качеството на висшето образование бяха основните въпроси на младите хора към парламентаристите.

В Единадесетата есенна сесия на Български детски и младежки парламент на тема „Младежки диалози за България с бъдеще” участват повече от 150 млади хора – предствители на младежки и ученически парламенти и съвети от цяла България.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини