Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Зам-председателят на НС Юнал Лютфи се срещна с Краля на Белгия Албер Втори
15/10/2003
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЮНАЛ ЛЮТФИ СЕ СРЕЩНА С КРАЛЯ НА БЕЛГИЯ АЛБЕР ВТОРИ


Белгийският парламент ще ратифицира протоколите за присъединяване на България към НАТО следващата седмица. Това стана ясно на срещата на заместник-председателя на Народното събрание Юнал Лютфи с краля на Белгия Албер Втори и Луи Мишел, вицепремиер и министър на външните работи на Кралство Белгия.

Албер Втори отбеляза на срещата изключително доброто развитие на традиционните отношения между двете страни в политичската, икономическата и културната сфера. Динамичният парламентарен диалог през последните години дава тласък на развитието на контактите и в другите области, допълни Юнал Лютфи. Той благодари на Албер Втори за подкрепата на Белгия в усилията на страната ни, свързани с членството в НАТО и в Европейския съюз. Г-н Лютфи подчерта, че българските държавни институции са съсредоточили всички свои усилия за изпълнение на критериите за членство и изрази увереност пред гостите, че преговорният процес ще приключи през 2004 година и България ще стане пълноправен член на съюза през 2007 г. Юнал Лютфи заяви също, че съществува коненсус по отношение на основните приоритети на страната не само сред политическите сили, но и в българското общество.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини