Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше внесен проект за решение за гласуване на доверие по цялостната политика на Министерски съвет с министър-председател Бойко Борисов
19/01/2011

Народното събрание отхвърли на 19 януари 2011 г. ветото на президента Георги Първанов върху Изборния кодекс. 129 народни представители подкрепиха закона и отхвърлиха ветото, 50 подкрепиха ветото, а 8 депутати се въздържаха.

Парламентът избра Хюсеин Халил Исмаил за заместник-омбудсман. По закон предложението се прави от омбудсмана в двумесечен срок след избирането му. Пред депутатите омбудсманът Константин Пенчев посочи, че както образованието, така и богатият опит на Исмаил в работата с неправителствени организации на хора с увреждания, ще бъдат много полезни за институцията. Исмаил е юрист, има второ висше образование в областта на публичната администрация. Той е работил като юрисконсулт и като адвокат към Софийската адвокатска колегия.

На заседанието Валери Димитров положи клетва пред Народното събрание като председател на Сметната палата. Решението за неговия избор беше внесено от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова /ГЕРБ/. Тя мотивира предложението си с опита на Димитров в областта на финансите. Той е гарант, че реформите в Сметната палата ще се извършат и ще се приложат най-добрите международни одитни практики, посочи Менда Стоянова.

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за движението по пътищата.

В края на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цецка Цачева съобщи, че в деловодството на парламента е постъпило писмото за искания вот на доверие от премиера Бойко Борисов за цялостната политика на кабинета. Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание разискванията започват в следващия ден от постъпването на искането. Дебатите по вота на доверие ще се състоят на 20 януари 2011 г. от 9.00 часа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини