Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева посети БТА в деня на отбелязване на 113 години от създаването на агенцията
16/02/2011

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева посети Българска телеграфна агенция на 16 февруари 2011 г., когато агенцията отбеляза 113 години от създаването си. Г-жа Цецка Цачева беше специален гост на празничната редколегия на БТА и се срещна с ръководството на медията.

Председателят на парламента връчи на генералния директор на БТА Максим Минчев по повод годишнината юбилейния плакет „130 години Народно събрание” "БТА винаги я е имало и ще я има. Пожелавам ви да стигнете и да надминете "възрастта на парламента", каза Цецка Цачева.

Максим Минчев подари на председателя на парламента първия екземпляр на литературния алманах "Вечери край Цариградското", издаден по случай рождения ден на БТА. Той съдържа поезия и проза на бележити български творци, работили през годините в националната информационна агенция, сред които Йордан Йовков, Николай Лилиев, Димитър Бояджиев, Йосиф Хербст, Петър Увалиев, Цветан Стоянов, Серафим Северняк, Стефан Продев. Автор на рисунките е Стефан Марков, а на предговора - Димитри Иванов. Генералният директор на БТА припомни, че БТА дневно излъчва около 1000 новини и близо 600 снимки, а по време на избори достига до 2000 новини.

За да се впише в общия тон на редколегията, по собствените й думи, Цецка Цачева съобщи няколко «новини». Председателският съвет на Народното събрание е решил днес да бъде продължен мораториумът върху заплатите на народните представители и възнагражденията им да остават на равнището от декември 2009 г. По покана на председателя на парламента Цецка Цачева на 23 и 24 февруари в България ще гостува генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд. Културната новина от парламента днес е откриването на изложба акварели на Дечко Узунов, отбеляза Цецка Цачева на празничната редколегия на най-старата българска медиа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини