Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Генералният секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд се срещна с председателя на парламента Цецка Цачева и с членовете на българската делегация в ПАСЕ
23/02/2011

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 23 февруари 2011 г. с Генералния секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд, който бе на посещение в България. Торбьорн Ягланд разговаря и с членовете на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Генералният секретар на Съвета на Европа заяви ясно желание организацията да окаже съдействие и подкрепа на България за присъединяването й към Шенгенското споразумение.

Торбьорн Ягланд запозна българските парламентаристи с реформата на Съвета на Европа, на която той е инициатор. На срещата бе отбелязано, че целта, която споделят и членовете на ПАСЕ, е институцията да стане по-работеща и по-ефективно да служи на гражданите от отделните държави. Членовете на българската делегация потвърдиха, че страната ни ще подкрепя реформата и ще участва активно в тези процеси.

Сред темите на разговора бе и реформата на Европейския съд за правата на човека в Страсбург, както и преговорите между Съвета на Европа и Европейския съюз за присъединяването на ЕС към Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи.

В разговора си с председателя на Народното събрание Торбьорн Ягланд даде висока оценка на работата на българските парламентаристи в ПАСЕ.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини