Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание почете с едноминутно мълчание жертвите на Холокоста
10/03/2011

Народното събрание почете на 10 март 2011 г. с едноминутно мълчание жертвите на Холокоста. В началото на пленарно заседание председателят на парламента Цецка Цачева направи обръщение във връзка с 68-та годишнина от спасяването на българските евреи.

Председателят на Народното събрание посочи, че българите са преминали през много превратности и страдания, но са се научили да общуват. Със способността ни да общуваме, с разбирането на другия можем да си обясним един от един от най-важните, най-славния епизод в българския ХХ век - спасяването на българските евреи преди 68 години, отбеляза Цецка Цачева. Точно тези отношения на разбирателство по нашите земи са направили възможно попът, ходжата и равинът да се канят помежду си на религиозните си празници, допълни тя. Председателят на парламента заяви, че освен свободата и демокрацията, общуването е една от ценностите, които обединяват българските парламентаристи.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, заместник-председатели на парламента и депутати участваха в поклонението пред паметната плоча до Народното събрание по повод 68-та годишнина от спасяването на българските евреи. Те поднесоха венци и цветя на мемориалната плоча. Сред участниците в поклонението пред паметта на невинните жертви на Холокоста бяха представители на дипломатическия корпус, ученици от 134-то СОУ „Димчо Дебелянов”, граждани. Инициатори на отбелязването на годишнината са Организацията на евреите в България "Шалом" и софийската регионална организация на евреите.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини