Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
По повод разрушителното земетресение в Япония председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до председателите на двете камари на японския парламент
11/03/2011

По повод разрушителното земетресение в Япония председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до председателите на Камарата на съветниците и Камарата на представителите на японския парламент Такео Нишиока и Такахиро Йокомичи.

„Дълбоко съм покрусена от трагичните последици от природното бедствие, което погуби десетки граждани и причини значителни материални щети. В този тежък за Япония момент позволете ми да изразя най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност. Моля, приемете израза на моите и на народните представители от 41-то Народно събрание най-дълбоки съболезнования и съчувствие към членовете на японския парламент, към семействата и близките на жертвите. Всички в България дълбоко скърбим заедно с вас”, пише в съболезнователния адрес председателят на Народното събрание.

«Вярвам, че навременните и професионални усилия на спасителните служби и медицинските екипи ще помогнат за спасяването на хора от пострадалите райони и възстановяване на ранените. Искрено се надявам, че с подкрепата и солидарността на всички граждани на Япония в най-скоро време ще бъдат възстановени спокойствието и нормалният ритъм на живот в засегнатите от земния трус райони”, се казва още в писмото.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини