Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева бе официалният представител на България на церемонията във Ватикана по обявяването на Йоан Павел ІІ за Блажен
01/05/2011

Министър-председателят на Италия Силвио Берлускони поздрави Цецка Цачева по време на церемонията по обявяването на Йоан Павел ІІ за Блажен. Председателят на Народното събрание бе официалният представител на България на беатификацията, която се състоя на 1 май 2011 г. във Ватикана и бе извършена от папа Бенедикт ХVІ.

На церемонията присъстваха държавни и правителствени ръководители от цял свят, председатели на парламенти, ръководители на международни организации.

„Покойният Свети отец Йоан Павел II притежаваше необикновена харизма, изключителна ерудиция и непосредственост в общуването с вярващите”, заяви в изявление за медиите след церемонията председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя посочи, че българският народ най-добре е почувствал тези качества на Йоан Павел II по време на Апостолическото поклонничество в България на Светия отец през май 2002 г. Тази визита имаше много голямо значение за България, включително и защото сложи край и на т. нар. „българска следа”, заяви още председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини