Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с ръководството на КНСБ и с председатели на основни членове на синдиката – федерации, синдикати, съюзи
09/05/2011

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 9 май 2011 г. с ръководството на КНСБ и с председатели на основни членове на синдиката – федерации, синдикати, съюзи. Разговорът беше по покана на КНСБ и в него участваха министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на правосъдието Маргарита Попова. Повод за срещата беше Денят на Европа – 9 май и стартът на националната кампания за защита на трудовите, социални и синдикални права на работниците и служителите в България.

Хубаво е на тази дата – 9 май, ние да имаме самочувствието да празнуваме като европейци, отбеляза председателят на Народното събрание Цецка Цачева по време на публична среща в централата на КНСБ. „Оттук-нататък стои въпросът от осъществяването на тази цел – да станем част от Европа – накъде? За мен отговорът е ясен, но изпълнението е много трудно. Големият смисъл е българските граждани да имат достоен живот, с права, задължения и свободи, такива, каквито са разписани според Европейския съюз”, допълни тя. По думите на председателя на парламента също така стои въпросът „да се направи така, че всеки български гражданин да усети, че е гражданин на Европа”.

Председателят на парламента даде висока оценка на инициирания от КНСБ диалог за по-стабилно гарантиране в законодателството на социалните и трудови права на българските работници. Цецка Цачева посочи, че за нея някои от предложенията на синдиката са безспорни и посочи като пример това забавени заплати да могат да се получават по извънсъдебен път, когато заплатата може да се докаже с извлечения от ведомости. Тя увери, че народните представители ще бъдат подробно запознати с предложенията на КНСБ, като те ще бъдат разгледани в постоянните комисии.

От КНСБ връчиха на председателя на парламента и на министрите предложенията си за по-стабилно гарантиране на социалните и трудови права на българските работници чрез спешни законодателни инициативи.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини