Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие на първо четене ветераните от войните да имат право за предоставяне на медицинска и дентална помощ извън основния пакет
11/11/2011

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за ветераните от войните. Измененията предвиждат ветераните от войните да имат право за предоставяне на медицинска и дентална помощ извън основния пакет от здравни дейности, гарантиран с бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Проектът на депутатите от "Коалиция за България" Ангел Найденов и Евгений Желев беше приет единодушно. В него се предлага още право на еднократна целева помощ за погребение в размер на 500 лв. за наследниците на ветерани. Предвижда се средствата за реализирането на тези права да са за сметка на държавния бюджет.

Във времето за парламентарен контрол на депутатски въпроси отговоряха вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на здравеопазването Стефан Константинов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини