Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на актьора Велко Кънев
13/12/2011

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 13 декември 2011 г. съболезнователен адрес по повод кончината на големия български актьор Велко Кънев.

«Душите ни са помрачени, защото си отиде един от най-талантливите и емблематични български актьори. Неговите майсторски превъплъщения в театъра и в киното ще останат завинаги сред върховете на българското изкуство.», пише в съболезнователния адрес председателят на българския парламент.

«Велко Кънев изгради завладяващи и незабравими образи както на сцената, така и в знакови за филмовата ни история екранни произведения, за които получи топлото признание на публиката. Убедена съм, че големият актьор ще продължи да присъства в духовния мир на българския културен живот като символ на високо майсторство и отдаденост. Той ще остане висок образец и извор на неизчерпаемо вдъхновение за младото поколение български актьори», се казва още в съболезнователното писмо.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини