Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване
16/12/2011

Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване. За законопроекта гласуваха 122 депутати, против бяха 62, а девет се въздържаха.

Ако не се направи реформата в пенсионната система, дефицитът в ДОО ще продължи да се увеличава и ще бъдат застрашени дори сегашните пенсии. Това бяха част от аргументите на социалния министър Тотю Младенов пред депутатите в защита на текстовете от бюджета на ДОО за 2012 г., върху които президентът Георги Първанов наложи вето. Министърът припомни за резолюция на Европейския съюз, в която се призовават страните-членки да увеличават възрастта за пенсиониране. Повишаването на пенсионната възраст и на стажа се оказаха единствената, необходимата и полезна мярка, заяви Младенов. Увеличаването с по 4 месеца на възрастта и стажа, като се започне още от следващата година, по думите му, е най-безболезненият вариант за вдигане на възрастта за пенсиониране.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини