Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Интернет-страницата на Народното събрание вече има версия на френски език
21/12/2011

Интернет-страницата на Народното събрание вече има версия и на френски език. Френския вариант на сайта на парламента представи в Клуба на народния представител ръководителят на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Франкофонията Четин Казак.

Проектът е реализиран по програмата „Нория” на Парламентарната асамблея на Франкофонията. Програмата е създадена, за да подкрепя инициативи в страните членки на асамблеята, разширяващи присъствието на френския език в парламентарния и политическия им живот. През 2010 г. Народното събрание спечели конкурс по програмата, в рамките на която ще бъде поддържана френската версия на парламентарния сайт.

Ръководителят на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Франкофонията Четин Казак отбеляза, че  предложението за финансиране на интегралния превод и поддържането на официалната страница на френски е било подготвено още в началото на мандата на този парламент. Сайтът на Народното събрание вече дава възможност на всички франкофони, които се интересуват, да се запознаят и да следят работата на българския парламент, посочи той. Четин Казак допълни, че по програмата библиотеката на Народното събрание е получила абонамент за редица периодични издания и литература на френски език.

Народният представител припомни, че през 1991 г. страната ни е кандидатствала в Международната организация на франкофоните и две години по-късно е приета за пълноправен член.

На представянето на френския версия на Интернет-сайта на Народното събрание присъстваха посланикът на Молдова Александру Пригорски и представители на посолствата на Франция, Румъния, Молдова, Мароко и Виетнам.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини