Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цецка Цачева поздрави Мартин Шулц по повод избирането му за председател на Европейския парламент
17/01/2012

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 17 януари 2012 г. поздравителен адрес до Мартин Шулц по повод избирането му за председател на Европейския парламент.
 
„Зад Вашия избор стоят очаквания за утвърждаване на авторитета на Европейския парламент сред европейските граждани. Вие заемате този отговорен пост във време на изпитания за Европа, които могат и трябва да мобилизират нова интелектуална и градивна енергия”, пише председателят на българския парламент.

„Днес повече отвсякога е важно да намерим съчетанието на интересите и идеалите на всяка страна-членка и на всеки гражданин, които ще позволят укрепването на Европейския съюз. Убедена съм, че Вие ще вложите своя доказан политически опит и целия си ентусиазъм за постигането на тази цел”, се казва в поздравителния адрес.

Председателят на българския парламент потвърждава, че България ще продължи да бъде един от най-солидарните и отговорни членове на ЕС през следващите години. Цецка Цачева пожелава на Мартин Шулц от позицията на този най-отговорен пост да работи за един по-силен и по-единен Европейски съюз.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини