Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът създаде временна анкетна комисия за проучване на факти и обстоятелства относно случаи, изнесени в общественото и медийното пространство, на полицейско насилие, както и на опити за оказване на влияние и политически натиск върху правоохранителни и правораздавателни органи
01/02/2012

Народното събрание създаде Временна анкетна комисия за проучване на факти и обстоятелства относно случаи, изнесени през последните дни в общественото и медийното пространство, на полицейско насилие, както и на опити за оказване на влияние и политически натиск върху правоохранителни и правораздавателни органи. Вносител на проекторешението е Красимир Велчев и група народни представители.

За сформирането на комисията гласуваха 106 депутати, а против бяха 10. В обхвата на дейността й ще бъдат включени случаите в Перник и Мировяне, както и казусът с Иса Бесоолу.

Гласувано беше комисията да е от 13 народни представители - шест от ГЕРБ, включително председател, по двама на Коалиция за България и ДПС, по един от синята коалиция и "Атака" и един независим. Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция и "Атака" отказаха да участват със свои представители в нея.

Парламентът реши председател да е Красимир Ципов /ГЕРБ/, а членове да са Димитър Лазаров, Пламен Нунев, Румен Иванов, Емил Радев и Цветан Сичанов от ГЕРБ и независимият депутат Димитър Колев. Народните представители приеха комисията да има срок за работа един месец.

Народното събрание отхвърли предложението на Коалиция за България да се създаде Временна анкетна комисия за установяване на действията на правоохранителните органи по разкриване и разследване на убийството на Мирослава Николова от Перник и начина на прилагане на законите при тяхното извършване.

Народните представители преизбраха Лалко Дулевски за председател на Икономическия и социален съвет по предложение на Министерския съвет. Мандатът му е 4 години и започва от 25 април т.г.

Парламентът избра Любомир Владимиров /"Атака"/, предложен от Волен Сидеров, за секретар на 41-то НС. Депутатите гласуваха и номинацията на Синята коалиция за секретар на НС -  Любомир Иванов.

Народното събрание реши Тунчер Кърджалиев от ДПС да стане член на парламентарната комисия по здравеопазването. Той заема мястото на депутата от същата парламентарна група Митхат Табаков.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини