Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството, роднините и близките на акад. Стефан Додунеков
06/08/2012

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 6 август 2012 г. съболезнователен адрес до семейството, роднините и близките на председателя на Българската академия на науките акад. Стефан Додунеков.

„С дълбока скръб посрещнах вестта за кончината на големия учен и председател на Българската академия на науките акад. Стефан Додунеков! Моля, приемете моите и на депутатите в 41-то Народно събрание най-искрени съболезнования и съчувствие по повод тежката загуба”, пише председателят на парламента.

Цецка Цачева отбелязва, че се разделяме с един от най - видните български учени, чиято неуморна  дейност е ценен принос в развитието на българската математическа наука, човек с доказан обществен и професионален авторитет, дълбоко уважавана и достойна личност. „Изборът преди няколко месеца на акад. Додунеков за председател на Българската академия на науките беше свързан с много надежди и очаквания за утвърждаване на академията като модерен и уважаван научно-изследователски център. И единствено времето не стигна той да реализира амбициозните си и благородни цели на този отговорен пост», допълва тя.

„Ще запомним акад. Додунеков като учен и преподавател, оставил трайна диря в българската наука и извоювал си достойно място в духовния и научен елит на нацията! За българските учени и математици и особено за младото поколение той ще остане висок и вдъхновяващ образец на личност, посветила себе си на науката за доброто на България и просперитета на обществото ни”, отбелязва председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини