Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова се срещна с председателя на Долната камара на парламента на Индия Мейра Кумар
03/10/2012

Заместник-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова се срещна с председателя на Долната камара на парламента на Индия г-жа Мейра Кумар. Екатерина Михайлова участва в 7-та Среща на жени-председатели на парламенти в Делхи (3-4 октомври 2012 г.)

Спикерът на Лок сабха Мейра Кумар изрази задоволство от участието на заместник-председателя на Народното събрание в срещата на жени-председатели на парламенти, която има за цел да инициира стъпки за по-нататъшно засилване на ролята и мястото на жените във всички сфери на живота. Тя отбеляза съществуващите близки връзки между България и Индия в политическата, икономическата и културната област, основаващи се на споделени демократични ценности. Г-жа Мейра Кумар припомни успешното посещение на българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева в Индия през ноември 2011 г., което е допринесло за по-нататъшното укрепване на отношенията на приятелство и сътрудничество между България и Индия.

Екатерина Михайлова благодари за оказания й изключително топъл прием и гостоприемство в приятелска Индия. Тя оцени високо целите и значението на 7-та среща на жени-председатели на парламенти и подчерта отличната организация на проявата. Заместник-председателят на парламента информира за значимата роля на жените в политическия, икономическия и обществения живот в България.

Като даде висока оценка на дългогодишните приятелски отношения между България и Индия, Екатерина Михайлова връчи на спикера на Долната камара на индийския парламент Мейра Кумар покана от председателя на Народното събрание  Цецка Цачева да направи официално посещение в България начело на парламентарна делегация. Тя изрази от името на г-жа Цачева желание посещението на Мейра Кумар да бъде осъществено още в близките месеци. Председателят на Долната камара на парламента на Индия прие с благодарност поканата и заяви, че с удоволствие ще посети България.

Преди срещата Екатерина Михайлова се подписа в книгата за почетни гости на парламента на Индия, където отбеляза, че като парламентарист е особено удовлетворена от възможността да посети Индия – най-голямата демокрация в света, и изтъкна много добрите приятелски отношения между България и Индия.

На 3 октомври 2012 г. в рамките на 7-та среща на жени-председатели на парламенти заместник-председателят на Народното събрание направи изказване по темата “Жените в парламента: как да се постигне промяна”. Тя отбеляза активната и нарастваща роля на жените в Народното събрание и в обществено-политическия живот на България като цяло.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини