Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Разширяването на парламентарното сътрудничество и на търговско-икономическите връзки обсъди заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов с индонезийска парламентарна делегация
04/10/2012

Разширяването на парламентарното сътрудничество и на търговско-икономическите връзки между България и Индонезия бяха основните теми на срещата на заместник-председателя на Народното събрание Анастас Анастасов с индонезийска парламентарна делегация. Делегация на групата за приятелство с България в индонезийския парламент, водена от нейния председател Кайрул Анвар, е на тридневно официално посещение в България.

Заместник-председателят на Народното събрание припомни, че през миналата година се навършиха 55 години от установяване на дипломатически отношения между България и Индонезия. Длъжни сме да развиваме тези връзки и посещението ви в България предоставя възможност за задълбочаване на нашето взаимно разбирателство и приятелство, допълни Анастас Анастасов. Той подчерта, че двустранните отношения трябва да се градят на основата на прагматизъм, като сред сферите от взаимен интерес са търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество.

Председателят на Групата за приятелство Индонезия – България Кайрул Анвар отбеляза, че посещението на делегацията ще бъде много добра отправна точка за по-нататъшно задълбочаване и развиване на двустранните отношения. Той подчерта, че между България и Индонезия са подписани 19 споразумения и заяви желанието на страната си за по-тясно сътрудничество и в областите на икономиката и отбраната. През 2010 г. едва 207 българи са посетили Индонезия, през 2011 година те са били 310, посочи Кайрул Анвар и изрази надежда, че в бъдеще те ще се увеличат няколкократно.

На 4 октомври 2012 г. индонезийските парламентаристи разговаряха в Народното събрание с Групата за приятелство България – Индонезия. Гостите са в България по покана на нейния председател Николай Пехливанов. Те се срещнаха с народните представители от Комисията по външна политика и отбрана и от Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм.

В рамките на визитата си в България делегацията посети град Пловдив, където разговаря със заместник-кмета на Общината по въпросите на културата, образованието, туризма, европейските политики, иновации и развитие Стефан Стоянов. Индонезийските парламентаристи бяха и в Сопот и Казанлък. В Сопот те се срещнаха с изпълнителния директор на Вазовски машиностроителни заводи ЕАД инж. Иван Стоенчев, а в Казанлък - с генералния директор на „Арсенал 2000“ АД Николай Ибушев и с кмета на Общината Галина Стоянова.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини