Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Училищното образоване ще е задължително до навършване на 16-годишна възраст, реши парламентът с гласувани на второ четене текстове от законопроекта за предучилищното и училищното образование
18/01/2013

Училищното образоване ще е задължително до навършване на 16-годишна възраст, реши парламентът с гласувани на второ четене текстове от законопроекта за предучилищното и училищното образование. Децата ще тръгват на училище на 7 години, по преценка на родителя може и на 6 години.

От четиригодишна възраст децата задължително ще посещават детска градина. Текстът беше приет с гласовете на ПГ на ПП ГЕРБ, ПГ на Партия Атака и четирима независими депутати. "Против" бяха от ПГ на Коалиция за България, ПГ на ДПС и ПГ на Синята коалиция.

Предучилищното образование ще е задължително от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 4-годишна възраст на детето, записаха депутатите в законопроекта за предучилищното и училищното образование.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини