Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители участваха в тържествените чествания по повод Националния празник на страната – 3 март
03/03/2013

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители участваха в тържествените чествания по повод Националния празник на страната - 3 март.

Председателят на парламента и депутати присъстваха на церемонията по издигането на националното знаме и полагането на венец пред Паметника на Незнайния воин по повод празника.

Вечерта на площад „Народно събрание” се състоя тържествената заря-проверка. В началото на церемонията бяха посрещнати знамената-светини на българската бойна слава, а строя на представителните части от Софийския гарнизон прие президентът Росен Плевнелиев. С минута мълчание и падане на колене беше почетена паметта на загиналите за България. Беше изпълнен националният химн и бяха поднесени венци и цветя на Паметника на Цар Освободител.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители, както и парламентаристи от Русия, Литва, Латвия, Румъния, Молдова, Сърбия и Черна гора, които са гости на честванията по повод 135-та годишнина от Освобождението на България. На тържествената заря-проверка бяха и министри от правителството в оставка, кметът на София Йорданка Фандъкова, патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, висши военни, духовници, дипломати, граждани.

На 2 март в Народния театър „Иван Вазов” се състоя тържествен концерт, посветен на Националния празник на Република България. Събитието е част от инициативите, с които беше отбелязана 135-та годишнина от Освобождението на България. Честванията са под почетния патронаж на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001





    Последни новини