Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева разговаря с представители на протестиращи граждани
06/03/2013

Председателят на парламента Цецка Цачева разговаря на 6 март 2013 г. в Народното събрание с представители на протестиращи граждани. На срещата, продължила близо два часа, тя изслуша техните искания и послания и се ангажира още утре да запознае подробно с тях ръководството на парламента.

Протестиращите представиха пред Цецка Цачева редица свои искания, сред които – за свикване на референдум за Велико Народно събрание, за промяна на Изборния кодекс и за налагане на мораториум върху всички изпълнителни съдебни дела на монополите, ЕРП-та, „Топлофикация”, ВиК, банки, финансови институции и мобилни оператори срещу граждани.

Председателят на Народното събрание информира подробно участниците в срещата за законодателната дейност през последните дни и отбеляза, че програмата на заседанията е резултат от консултации между парламентарно представените политически сили. Във връзка с исканията на протестиращите граждани Народното събрание вече прие промени в Закона за енергетиката и в Закона за енергийната ефективност, гласувани бяха изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, заяви Цецка Цачева пред присъстващите граждани. Тя допълни, че предстои да бъдат приети промени и в Закона за туризма и в Закона за защита на потребителите.

Председателят на парламента допълни, че е взето решение да бъдат поканени разширени мисии от наблюдатели на ОССЕ и ПАСЕ на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини