Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков участва в Националното поклонение по повод годишнината от гибелта на Александър Стамболийски
09/06/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков участва във възпоменателния събор по повод 90-годишнината от убийството на Александър Стамболийски в местността Янини Грамади, над с. Славовица, община Септември.

90 години не могат да покрият със забрава делото и подвига на земеделския трибун, подчерта в словото си Михаил Миков. Той посочи, че при управлението на Стамболийски, България е свободна. Според председателя на парламента и днес много от идеите на Стамболийски продължават да са актуални.

Ние, политиците, трябва да обърнем специално внимание върху защитата на дребните и средните производители, точно както е направил Стамболийски в своята платформа, отбеляза Михаил Миков. Той допълни, че идеята за всеобща образованост на децата, за достъпно и безплатно образование гарантирано от държавата, остава актуална и днес. Днес, свеждайки чело пред знамето и подвига на земеделския трибун, трябва да имаме отговорност за бъдещите поколения и за национално значимите идеи, подчерта още председателят на Народното събрание.

От трибуната приветствие към множеството отправиха председателят на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Спас Панчев и председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев.

Прочетена бе и декларация от името на двете организации и ПП "Никола Петков" до председателя на 42-рото Народно събрание. В нея формациите заявяват "Курс на обединение" и посочват че ще работят заедно за защита на интересите на земеделските производители. В документа се настоява още за изработване на национална стратегия за българското земеделие и селските райони, за преференциално кредитиране на дребните и селски средни производители и стимулиране на малкия и среден бизнес.

По-късно бяха поднесени венци и цветя пред костницата на Александър Стамболийски с тържествен ритуал "Смяна на караула". Отслужена бе и панихида.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини