Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков поздрави българските лауреати на Наградата за европейски гражданин на Европарламента за 2013 г.
11/06/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати поздравителни адреси до акад. Валери Петров и до д-р Милен Врабевски, председател на фондацията "Българска памет" – българските лауреати на Наградата за европейски гражданин на Европейския парламент за 2013 г.

„За поколения почитатели на Вашето богато и всеобхватно творчество достойното Ви, мъдро и елегантно присъствие в българската литература е висок образец и неизчерпаем извор на вдъхновение”, пише председателят на парламента до Валери Петров. „Престижното признание е оценка за Вашия талант и непрекъснато желание да направите света по-добър. То носи посланието, че във време на съмнения и тревожност, хората повече отвсякога имат нужда от мощния заряд на културата, творчеството и духовността”, отбелязва Михаил Миков.

Председателят на Народното събрание поздрави и д-р Милен Врабевски, председател на фондацията "Българска памет". „Присъединявам се към заслужено високата оценка на журито, която е признание за Вашата активна ангажираност за разпространението на европейските ценности сред младите хора”, посочва Михаил Миков. „През последните години гражданското общество у нас по достойнство оцени и Вашата неуморна дейност за популяризиране на общите културни традиции на Европа. С присъденото Ви отличие тази Ваша мисия вече има неоспорими европейски измерения”, подчертава председателят на парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини