Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова кани на национална кръгла маса всички граждански организации и движения, които имат идеи за промяна в изборните правила
17/06/2013

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова  кани на национална кръгла маса всички граждански организации и движения, които имат идеи за промяна в изборните правила. Форумът ще се проведе на 18 юни 2013 г. от 10.00 ч. в зала "Изток"  на Народното събрание на пл. „Народно събрание” 2.

Заместник- председателят на парламента очаква с представителите на гражданските организации да бъдат обсъдени както основните идеи за промени в изборните правила, така и процедурата, по която ще бъде изработен нов изборен кодекс. Мая Манолова съобщи, че ще бъде внесено  предложение за създаване на парламентарна комисия на паритетен принцип, която да се занимава с изработването на новите изборни правила. Гражданските организации и движения няма да бъдат фон, а основен участник в процеса по изработването на новия изборен кодекс, подчерта тя.

Заместник-председателят на Народното събрание посочи, че едно от основните искания на гражданите е за промяна в изборните правила и за нов изборен кодекс. По думите на Мая Манолова необходими са изборни правила, които да осигурят честни избори и да дадат възможност за включване на гражданите в политическия процес, защото демокрацията трябва да включва хората, а не да ги игнорира и демотивира от участие в изборите. Според нея честни избори въз основа на съществуващите изборни правила няма как да бъдат проведени.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини