Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков и народни представители присъстваха на откриването на ХІ-тия конгрес на Съюза на ветераните от войните на България
21/06/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и народни представители присъстваха на откриването на ХІ-тия конгрес на Съюза на ветераните от войните на България. Форумът започна на 21 юни 2013 г. Централния военен клуб в София.

Всеки следващ конгрес на Съюза на ветераните от войните е доказателство за вашето самочувствие, за вашето настроение, за вашата упорита борба с годините, които не могат да пречупят бойния ви дух, подчерта председателят на Народното събрание. Българските ветерани от Втората световна война са пример за себеотдаване, за служене на дълг, за отдаване за Отечеството и днес всички ние оставаме длъжници на техния подвиг и на всичко онова, което са дали за България, добави той.

Председателят на парламента припомни, че 40-то Народно събрание е гласувало социални придобивки за ветераните от войните, които не се изразяват толкова като материална подкрепа, а са по-скоро израз на отношение и почит към това, което ветераните са дали за Родината. Днес ние в Народното събрание сме готови отново да разгледаме социални въпроси, които са необходими за подобряване на състоянието на оредяващите редици на ветераните, добави той.

Михаил Миков отправи покана в Народното събрание да бъдат представени творбите от Националния конкурс за ученическо творчество на тема “Балканската война 1912–1913г. – война освободителна“, иницииран от Съюза на ветераните от войните. По думите му това ще направи връзката между ветераните от войните и младежите, участвали в конкурса, достояние на повече хора.

Държавата, обществото, гражданите на България винаги ще са благодарни за вашия достойно изпълнен дълг, заяви в края на изказването си пред участниците във форума председателят на парламента. Той връчи на председателя на Съюза на ветераните от войните на България д-р Тодор Анастасов почетен плакет на Народното събрание.

На откриването на ХІ-тия конгрес на Съюза на ветераните от войните на България присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини