Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Михаил Миков пред младши магистрати: Правото е изкуство на справедливостта, да си магистрат е призвание и отговорност
24/06/2013

В нашия отворен свят отчетността на независимата съдебна власт се осъществява не само от институциите, но и от гражданите. Тази отчетност е ежедневен измерител за това доколко помните, че да правораздаваш значи да владееш изкуството на справедливостта, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков на 24 юни 2013 г. на официалната церемония по връчването на дипломите на младши съдии и прокурори.

Председателят на парламента пожела на младшите магистрати винаги, когато подписват актове, да си спомнят казаното от Целзус още в І-ви век, че правото е изкуство на справедливостта. Това, което ви предстои, ще бъде трудно, но бъдете убедени, че да си магистрат е призвание, отговорност и изкуство, заяви Михаил Миков. Желая ви на добър час и дано радостта от силата на правото винаги да е повече, отколкото разочарованията във всяка професионална кариера, добави той.

36 младши съдии и 29 младши прокурори получиха назначенията си в окръжните съдилища и районните прокуратури в страната. Те са седмия випуск младши магистрати, преминали задължителното първоначално обучение в Националния институт на правосъдието.

На церемонията присъстваха вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, председателите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд проф. Лазар Груев и Георги Колев, Главният прокурор Сотир Цацаров, представляващият ВСС Соня Найденова, дипломати и магистрати.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини