Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Публично обсъждане за промяна в изборните правила се проведе в пленарната зала на Народното събрание на първото заседание на парламентарната Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения
26/06/2013

Публично обсъждане за промяна в изборните правила се проведе в пленарната зала на Народното събрание на първото заседание на парламентарната Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения.

Това е вторият форум в 42-рото Народно събрание, на който се дискутира с гражданското общество изборното законодателство. В обсъждането участваха представители на граждански организации и движения и извънпарламентарни политически партии, които получават държавна субсидия, омбудсманът Константин Пенчев, председателят на Сметната палата Валери Димитров. Модератор беше Димитър Димитров, специалист по избирателни системи.

Участниците изразиха мненията си по изготвения доклад с обобщените предложения за промени в изборните правила, получени в резултат на проведената кръгла маса в Народното събрание на 18 юни тази година. Бяха направени и допълнителни предложения за промени в изборните правила.

Председателят на Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения и заместник-председател на парламента Мая Манолова информира, че на следващите си заседания комисията заедно с гражданското общество ще обсъждат предлаганите промени по теми. Заседанието беше излъчвано в реално време в интернет-страницата на Народното събрание. Видеозапис и стенограма от публичното обсъждане ще бъдат публикувани в сайта на комисията:
http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2081.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини