Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ръководството на Комисията по външна политика се срещна с министъра на външните работи на Палестина Рияд ал-Малики
16/08/2013

Възможностите за задълбочаване на икономическото и парламентарното сътрудничество между България и Палестина бяха сред основните теми на срещата на ръководството на Комисията по външна политика с министъра на външните работи на Палестинската автономна власт Рияд ал-Малики на 16 август 2013 г.

Председателят на Комисията по външна политика Янаки Стоилов заяви, че двустранните отношения и политическото сътрудничество са традиционно добри, но има неизползван потенциал в икономическата сфера.

Министърът на външните работи на Палестинската автономна власт Рияд ал-Малики отбеляза, че страната проявява интерес за активизиране на икономическото сътрудничество и предложи да бъде обмислено създаването на междуведомствена комисия, която да прави преглед на отношенията в различните области и да предлага конкретни инициативи  в сферите на икономиката, образованието и културата. По думите му българският опит при реализиране на инфраструктурни проекти ще полезен за Палестина.

На срещата председателят на Комисията по външна политика Янаки Стоилов изрази съгласие, че създаването на междуправителствена комисия и на българо-палестински бизнес форум ще задълбочат сътрудничеството между страните.

Рияд ал-Малики отправи покана делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика Янаки Стоилов, да посети Палестина. По думите му това ще спомогне за задълбочаване на контактите между законодателните институции на двете страни. Председателят на Комисията по външна политика отбеляза, че се очаква през септември в българския парламент да бъде сформирана Групата за приятелство България – Палестина.

По време на срещата министърът на външните работи на Палестина информара за текущото състояние на Близко Източния мирен процес и началото на новия кръг преговори Израел и Палестинската автономна власт. Обсъдена беше актуалната обстановка в Египет, Сирия и Ливан, както и развитието на демократичните процеси в региона.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини