Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Рамадан Аталай беше избран единодушно за заместник председател на Комитета по правни и политически въпроси на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество
16/10/2013

Заместник-ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество /ПАЧИС/ Рамадан Аталай беше избран единодушно за заместник-председател на Комитета по правни и политически въпроси на ПАЧИС. Комитетът на Асамблеята заседава за 42-ри път на 15 и 16 октомври 2013 г. в Букурещ, Румъния.

Изборът Рамадан Аталай е в навечерието на предстоящото съвместно заседание на Постоянния комитет на ПАЧИС и Комитета на старшите длъжностни лица към ЧИС, което ще бъде на 20 и 21 октомври 2013 г. в Истанбул, Турция.

На заседанието на Комитета по правни и политически въпроси на ПАЧИС ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Петър Кънев представи доклад по основната тема - „Ролята на ПАЧИС за засилване на сътрудничеството в Черноморския регион – задачи и перспективи”. В изказването си той акцентира върху динамичното утвърждаване на ПАЧИС като регионален парламентарен фактор, способстващ за повишаване на парламентарната дипломация и създаването на атмосфера за ползотворно икономическо сътрудничество.

В работата на Комитета по правни и политически въпроси в Букурещ участваха представители на осем от дванайсетте национални делегации на страните–членки на ПАЧИС – Армения, България, Грузия, Гърция, Молдова, Русия, Турция и Украйна.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини