Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков присъства на заупокойна света литургия по повод 125-та годишнина от кончината на Екзарх Антим Първи на 1 декември 2013 г. в катедралния храм „Свети Димитър” във Видин
01/12/2013
Председателят на Народното събрание Михаил Миков присъства на заупокойна света литургия по повод 125-та годишнина от кончината на Екзарх Антим Първи на 1 декември 2013 г. в катедралния храм „Свети Димитър” във Видин.

Михаил Миков, Петър Стоянович и депутати се включиха в литийното шествието от храма до мавзолея-гробница на Антим Първи. Шествието беше водено от Гвардейски представителен  духов оркестър и ученици със  знамена.

На площад „Бдинци” Националната гвардейска част представи тържествена церемония-спектакъл „Искри”.

Честването от 125-та годишнина е под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков и е част от инициативите, с които през 2014 г. ще бъде отбелязана 135-та годишнина от Учредителното народно събрание и приемането на Търновската конституция.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини