Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Камелия Касабова с делегация на Американския еврейски комитет
05/02/2004
Американският еврейски комитет ще приеме декларация, изразяваща загриженост за състоянието на българските медици в Либия. Това стана ясно днес на срещата на заместник-председателя на Народното събрание Камелия Касабова с делегация на Борда на директорите на Американския еврейски комитет, водена от Джули Баскес, председател на Националния съвет на комитета.

По време на разговора Камелия Касабова постави въпроса за уреждане на иракския дълг към България, както и за необходимостта от намиране на механизми за включване на българския бизнес във възстановяването на Ирак. Гостите се ангажираха да поставят тези въпроси пред деловите и политически среди в САЩ. България е лоялен сътрудник в антитетрористичната коалиция и е логично страните, подкрепяли с активни действия свалянето на режима на Саддам, да получат приоритет в процеса на възстановяването на Ирак, посочиха те.

Реституцията на еврейските имоти и политиката на управляващото мнозинство по отношение на малцинствата, срещу антисемитизма и ксенофобията, също бяха сред темите на разговора на заместник-председателя на Народното събрание с делегацията на Борда на директорите на Американския еврейски комитет.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини