Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание гостува изложбата „Празник на любовта и виното“ на художника Петър Бърчев
12/02/2014

В Народното събрание гостува изложбата „Празник на любовта и виното“ на художника Петър Бърчев. Експозицията включва 27 живописни платна, посветени на преклонението на българина пред лозата и нейния плод.

При откриването на изложбата председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че видинският художник представя творбите си в парламента в навечерието на хубавия български празник Трифон Зарезан. Председателят на Народното събрание покани на изложба и парламентарния заместник-министър на външните работи на Япония Такао Макино, който беше гост на парламента.

Народният представител Вежди Рашидов подчерта, че темата на изложбата е актуална и вечна особено в България, защото Тракия е родината на бог Дионис.

„Гроздът”, „Памид”, „Край Дунава”, „Асмалък край Дунава”, „Последната лоза”, „На баир лозе” са част от картините, включени в изложбата.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини