Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В препълнената зала «Света София» на Народното събрание се състоя вторият концерт от цикъла музикални прояви, посветени на 135-годишнината от приемането на Търновската конституция и установяването на съвременната българска държавност
12/02/2014

В препълнената зала «Света София» на Народното събрание на 12 февруари 2014 г. се състоя вторият концерт от серията прояви, посветени на 135-годишнината от приемането на Търновската конституция и установяването на съвременната българска държавност.

Солисти на концерта бяха сопраното Еделина Кънева и тенорът Пеньо Пирозов. От сцената прозвучаха увертюри, арии и дуети от Моцарт, Верди, Калман, Йохан Щраус, Лехар и Гименес.

Изпълненията на музикантите от Симфониета «София» с диригент Свилен Симеонов предизвикаха искрените аплодисменти на публиката.

Изпълнителите получиха цветя от името на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Музикалните събития са част от инициативата “Oтворен парламент”. Те са под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков и се осъществяват със съдействието на Столична община.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини