Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с докладчика по пост-мониторинговия диалог на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа с България Франьо Матушич
13/02/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 13 февруари 2014 г. с докладчика по пост-мониторинговия диалог на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа с България Франьо Матушич.

Председателят на парламента приветства госта на първото му посещение в страната ни в качеството му на този пост и отбеляза, че очаква ползотворно сътрудничество, насочено към приключване на посто-мониторинговия диалог.

Надявам се, че информацията, която ще получите по време на визитата си, ще даде ясна представа за постигнатия напредък, посочи председателят на парламента и добави, че България очаква усилията й да бъдат оценени и да получим по-конкретна перспектива за приключване на пост-мониторинговия диалог.

Той информира госта, че в момента Народното събрание обсъжда проект на нов Изборен кодекс и отбеляза, че този проект е съгласуван с Венецианската комисия за демокрация чрез право на Съвета на Европа.

Михаил Миков информира Франьо Матушич, че само преди няколко дни бе получен проeкт на съвместното становище на Венецианската комисия по проекта, който се анализира изключително внимателно и задълбочено.

Франьо Матушич се срещна на 13 февруари 2014 г. и с представители на парламентарните групи и с парламентарни комисии.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини