Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до президента на Републиката Росен Плевнелиев
14/02/2014
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до президента на Републиката Росен Плевнелиев, в което го уведомява, че при проверка на стенограмата от извънредното заседание на 11 февруари 2014 г. е установил наличието на явна фактическа грешка. Тя се състои в това, че при извършването на поименна проверка на кворума в пленарната зала е допуснато повторно преброяване на народни представители – веднъж от председателстващия Алиосман Имамов и веднъж – от квесторите в залата.

В резултат на това е изчислен погрешно действителният брой на депутатите, присъствали в залата – вместо 119, е отчетено присъствие на 121 народни представители. Така пленарното заседание е продължило, въпреки липсата на кворум, което поставя под въпрос действителността на гласуването на чл. 58 и следващите от Закона за ограничаване изменението на климата, се казва още в писмото.

Председателят на парламента информира Президента, че ще бъде насрочено отделно гледане на тази част от Закона за ограничаване изменението на климата, която е обсъдена след погрешно констатиране на наличието на кворум.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини