Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с българската общност в Хърватия
18/02/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и български парламентаристи се срещнаха в Загреб с представители на българската общност в Хърватия. На срещата в клуба на българската общност българите запознаха Михаил Миков с издаваното от тях двуезично списание "Родна реч", което се финансира от хърватската държава. Те отбелязаха, че българската общност, макар и малобройна, има своето място в културния и стопанския живот на Хърватия. Едно от известните имена е това на оперния певец Стоян Стоянов.


Председателят на българската общност в Загреб Рашко Иванов разказа за подкрепата, която получават от хърватската държава и за издаваните книги за мястото на българите в Хърватия през последните близо 70 години.


Председателят на Народното събрание Михаил Миков подари книги и аудиовизуални дискове за България на сънародниците ни и потвърди подкрепата на българския парламент на всички равнища за сънародниците ни в Хърватия.


Парламентарна делегация, водена от Михаил Миков, посети Хърватия по покана на председателя на Държавния сабор Йосип Леко. В делегацията бяха включени и членовете на групата за приятелство с хърватския парламент Захари Георгиев и Диана Йорданова.


Българските парламентаристи посетиха и българския православен храм в Загреб "Св.Юрай" /"Св.Георги"/.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини