Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков се срещна с еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване Ласло Андор
12/05/2014

Социалните предизвикателства пред Европейския съюз, трудовия пазар, заетостта и социалната политика обсъдиха председателят на парламента Михаил Миков и еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване Ласло Андор. Двамата се срещнаха преди началото на проведената в Народното събрание публична дискусия за младежката безработица, организирана от парламентарните комисии по труда и социалната политика и по европейски въпроси и контрол на европейските фондове.

Комисар Андор изрази задоволство от поредната възможност да е в България, за да бъдат обсъдени актуалните проблеми на страната в контекста на европейския дневен ред. Според него младежката заетост е сред основните ангажименти и отговорности на политиците.

Председателят на Народното събрание информира госта за най-важните решения на 42-рото НС в социалната област от началото на мандата и подчерта, че са приети редица решения в областта на социалната политика, които да подобрят живота на гражданите в условията на икономическа криза.

Михаил Миков се съгласи с мнението на комисар Андор за остротата на проблема с младежката заетост и определи като едно от най-важните решения в социалната област именно приетите от НС мерки за преодоляване на младежката безработица. Той посочи насочването на 100 милиона европейски средства за младежка заетост, насърчаването на работодателите, наемащи на работа млади хора до 29 години и др.

Михаил Миков изрази загрижеността си относно настроения в отделни европейски страни за нарушаване на основни свободи, които засягат правата на български граждани.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини