Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. приключи работата си 42-рото Народно събрание
04/08/2014

С актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. приключи работата си 42-рото Народно събрание. В началото на извънредното заседание на парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков изрази съчувствие и съпричастност към сънародниците в различни области на страната, засегнати от бедствия.
Дебатите по промените в бюджета на НЗОК се предаваха пряко по БНТ и БНР. В пленарната зала беше министърът на финансите Петър Чобанов.
Парламентът актуализира на второ четене бюджета на НЗОК за 2014 г. с 225 млн. лева. Увеличаването на парите на Здравната каса е на база намаляване на разходите на министерствата. От тези средства 200 млн. лева са за болнична помощ и 25 млн. лева - за лекарства за злокачествени заболявания. С промените в Закона за бюджета на НЗОК депутатите измениха и Закона за държавния бюджет и отразиха допълнителния трансфер от 225 млн. лева.
Парламентът предостави 50 млн. лева допълнително за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Средствата идват от парите за инвестиции и програми в областта на енергетиката.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини