Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът започна с процедура по избор на министър-председател и членове на Министерския съвет
07/11/2014

Народното събрание избра на 7 ноември 2014 г. Бойко Борисов за министър-председател на Република България. Депутатите одобриха предложената от него структура на Министерски съвет и избраха членовете на правителството. Кандидатурата на Бойко Борисов за премиер бе подкрепена от 149 народни представители, а 85 бяха против.

За структурата на новия кабинет гласуваха 144 народни представители, против бяха 83, а един се въздържа. Според нея правителството ще има четирима вицепремиери.

Народното събрание избра със 136 гласа „за”, 97 „против” и 1 „въздържал се” Румяна Бъчварова за вицепремиер по коалиционната политика и държавната администрация, Меглена Кунева за вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, Томислав Дончев за вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика, Ивайло Калфин за вицепремиер по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика.

Парламентът избра Владислав Горанов за министър на финансите, Веселин Вучков за министър на вътрешните работи, Лиляна Павлова за министър на регионалното развитие и благоустройството, Николай Ненчев за министър на отбраната, Даниел Митов за министър на външните работи, Христо Иванов за министър на правосъдието, Тодор Танев за министър на образованието и науката, Петър Москов за министър на здравеопазването, Вежди Рашидов за министър на културата, Ивелина Василева за министър на околната среда и водите, Десислава Танева за министър на земеделието и храните, Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Божидар Лукарски за министър на икономиката, Теменужка Петкова за министър на енергетиката, Николина Ангелкова за министър на туризма и Красен Кралев за министър на младежта и спорта.

Новоизбраният Министерски съвет положи клетва пред Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини