Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева и народни представители се включиха в кампанията „Не сме различни! Да поговорим за диабет!”
14/11/2014

Председателят на парламента Цецка Цачева и народни представители се включиха в кампанията „Не сме различни! Да поговорим за диабет!”

По повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, деца, болни от диабет, мериха в Народното събрание кръвната захар на народни представители и журналисти и раздаваха информационни материали.

Председателят на парламента Цецка Цачева първа се включи в инициативата на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет в знак на съпричастност с проблемите на хората с диабет. За втори път участвам в тази кампания, посветена на здравето на нашите деца, отбеляза Цецка Цачева, след като шестгодишният Иво измери кръвната й захар.

Председателят на Народното събрание подчерта, че добрата информираност на цялото общество за рисковите фактори, симптомите и лечението е пътят за справянето с тази коварна болест, която засяга все повече хора.

Цецка Цачева отбеляза важността на профилактиката и на подкрепата на цялото общество за справяне с това социално значимо заболяване. Тя добави, че е подкрепила и инициативи, посветени на кампанията, и в нейния избирателен район.

На 13 ноември 2014 г. под патронажа на Народното събрание се проведе публичен форум на тема „Обединени срещу диабета”. В дискусията участваха лекари – специалисти по ендокринология, представители на граждански организации и пациенти.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини