Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цецка Цачева: Очаквам Националната програма за саниране да има благоприятен ефект, както в сферата на заетостта и енергийната ефективност, така и за по-добрия облик на комплексите в Плевен
02/02/2015

Очаквам Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради да има изключително благоприятен ефект, както в сферата на заетостта и енергийната ефективност, така и за по-добрия облик на панелните сгради в комплексите. Това заяви в Плевен председателят на Народното събрание Цецка Цачева при откриването на работна среща по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На форума, който се състоя на 2 февруари 2015 г., присъстваха областни управители и кметове на общини от Северозападния планов район и народни представители.

Пред участниците в срещата председателят на парламента припомни поетите си ангажименти за развитие на Северозападния планов район, който е с най-слаби показатели от всички райони в ЕС. По думите й пътят, за да бъде постигнато това, преминава през големите инфраструктурни проекти. Като пример за това Цецка Цачева посочи началото на строителството на магистрала "Хемус" през лятото.

Председателят на Народното събрание подчерта, че за развитието на Северозападния планов район от голямо значение е и подобряването на връзката между местната и централната власт. Тя припомни подписаното споразумение между 43-ото Народно събрание и Националното сдружение на общините в Република България и отбеляза, че в парламента вече се е провела първата дискусионна среща на Постоянния форум по проблемите на местното самоуправление. Хубаво е, когато за ангажиментите, поети в предизборната кампания, можем да говорим като за предстоящи процедури за изпълнение, подчерта Цецка Цачева.

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради беше представена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя заяви, че правителството има целенасочена политика в подкрепа на региони, които са по-слабо развити като Северозападния. Докато през 2007-2013 г. в област Плевен са инвестирани 70 млн. лв. по ОП "Регионално развитие", то през 2014-2020 г. само за община Плевен е резервиран финансов ресурс от 57 млн. лв. от "Региони в растеж". Регионалният министър поясни стъпките за саниране, като подробно отговори на въпросите на присъстващите представители на местната власт.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини