Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева и народни представители присъстваха на откриването на реконструираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски"
16/04/2015

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители присъстваха на откриването на реконструираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това стана в навечерието на Деня на Конституцията – 16 април.

272-ра аудитория е най-голямата, наситена с много спомени на обучавани студенти в нашата Алма Матер, тя е символ, каза при откриването деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Сашо Пенов, а ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев я определи като знакова за Алма Матер.

Обновената аудитория освети Негово Светейшество Патриарх Неофит. Той пожела на младите хора – бъдещите юристи, да търсят истина. „Отстоявайте тази истина и бъдете честни в този невинаги честен свят", каза Негово Светейшество.

На 24 юли 2013 г. ректорът на СУ проф. Иван Илчев, председателят на фондацията "120 години Юридически факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и декан на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Сашо Пенов, и изпълнителният директор на фондацията "Америка за България" Десислава Тальокова подписаха споразумение за ремонт и преоборудване на 272-ра аудитория – място, в което хиляди студенти на Софийския университет са получили своето образование. За ремонта фондацията "Америка за България" е предоставила най-голямото дарение от 1 200 000 лева. Фондацията "120 години Юридически факултет при СУ "Св. Климент Охридски" е събрала над 150 000 лева дарения от бивши студенти, преподаватели и фирми за финансиране на ремонта. Софийският университет е осигурил 150 000 лева за реализацията на мащабното обновяване на аудиторията.На официалното откриване присъстваха и правосъдният министър Христо Иванов, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, омбудсманът Константин Пенчев, магистрати, представители на академичната общност.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини