Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри изложбата „Нарисувай ми усмивка”
03/06/2015
Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри изложбата „Нарисувай ми усмивка”. Събитието бе организирано по повод Международния ден на детето – 1 юни.
Имa нужда от усмивки не само в Народното събрание, но и в цялата страна, отбеляза Димитър Главчев и подчерта, че малките художници са носители на много награди от престижни конкурси у нас и в чужбина.

Народният представител Красимира Ковачка посочи, че законодателната институция ще създаде необходимите условия за това талантливите деца на България да развият и да реализират дарбата си в Родината. Сигурна съм, че сред авторите на тези картини са бъдещите последователи на художници като Владимир Димитров – Майстора, Златю Бояджиев и Дечко Узунов, допълни тя.

Експозицията включва 40 картини, нарисувани от 12 деца на възраст между 3 и 11 години. Талантливите автори са част от школата по рисуване „Новите майстори” към сдружение „Партньори – Кюстендил” и са възпитаници на кюстендилския художник Евгени Серафимов. По думите му те дават нова посока на детското изкуство. Той пожела на народните представители да приемат детската рисунка в сърцата си и да бъдат усмихнати.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини