Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри благотворителната изложба „Да помогнем на Мила да види отново красотата”
11/06/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри благотворителната изложба „Да помогнем на Мила да види отново красотата”. В експозицията са включени картини на 17 млади художници от Шумен, Варна, Бургас и Велико Търново, които събират средства за лечението на незрящата Мила Петрова. Събитието е по инициатива на народния представител Любомир Христов.

Цецка Цачева изрази надеждата си, че с благородната енергия на народните представители, гостите на парламента и всички добри хора Мила Петрова отново ще вижда в пълен обем красотата на света. Вярвам, че с активното си участие в благотворителната проява ще съберем достатъчно средства за цялостното лечение на Мила, отбеляза председателят на Народното събрание.

Самата Мила Петрова не скри вълнението си. Трогната съм, че нещо толкова ценно и хубаво като изкуството е в помощ за мен, допълни тя.
 
Преди повече от 10 години Мила Петрова губи зрението си при автомобилна катастрофа. Оттогава нейното семейство, много приятели и граждани полагат непрестанни усилия младата жена да се върне към нормалния си живот. След няколко интервенции и минимално подобрение, единствената възможност за пълното възстановяване на Мила Петрова са операциите, които проф. Ернст Р. Мулдашев извършва в клиниката по очна хирургия в град Уфа, Русия.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини