Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева присъства на церемонията по кръщаването на сорт роза в памет на Цветелина Таслакова в Плевен
13/06/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева присъства на церемонията по кръщаването на сорт роза в памет на Цветелина Таслакова, която загина заедно с Владислав Горанов и Николай Менков в катастрофа на 5 май 2014 г. край Луковит. Розата получи наименованието „Цветелина Романтика”.

„Споменът за Цвети, Влади и Ники, чиито живот беше рано и нелепо прекършен, ще живее във всеки един от нас. Цветовете на розите ще ни напомнят за тяхната нереализирана младост, но аз съм дълбоко убедена, че те ще напомнят  и за отговорността на всеки един от нас към нашите деца“. С тези думи председателят на парламента Цецка Цачева се обърна към родителите на загиналите младежи.

Цецка Цачева благодари на близките на загиналите деца за силата на духа и благородството да продължат да се борят за живота и здравето на децата на България. Тя определи инциативите на сдружение „Справедливост” като израз на човечност, любов и съпричастност и като пример за гражданска съвест и отговорност. Председателят на парламента отправи благодарност и към представителите на фирмата – производител на рози от Франция, за техния удивителен жест. Тя ги увери, че вдъхвайки живот на идеята за кръщаване на сорт рози в памет на Цвети, те са спечелили истинската признателност на всички плевенчани.

На 2 декември 2014 г. в Плевен в памет на загиналите Влади, Цвети и Ники бяха засадени първите 100 рози „Цветелина Романтика", а мястото срещу храма "Св. Николай" беше наречено „Алеята на Цвети". Хиляди рози бяха засадени и в много градини на територията на цялата страна. Със средства от продажбата на Розата на Цвети се подпомагат пострадали в пътни инциденти.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини