Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с министъра на външните работи на Гърция Никос Кодзиас
18/06/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с министъра на външните работи на Гърция Никос Кодзиас. Сред обсъдените теми по време на разговора бяха потенциалните възможности за разширяване на икономическото партньорство, както и реализацията на значими и за двете страни регионални инфраструктурни проекти. Бяха отчетени и традиционно добрите приятелски и междусъседски отношения между България и Гърция.

Като политици сме длъжни да направим така, че гражданите на двете държави да могат безпрепятствено да общуват и да осъществяват своите бизнес начинания, отбеляза Цецка Цачева. Тя подчерта, че България и Гърция имат водеща роля в политическите и институционалните процеси в Югоизточна Европа. Председателят на парламента посочи, че за страната ни е важна икономическата стабилност на Гърция в контекста на близостта и взаимната обвързаност между двата народа.

Министърът на външните работи на Гърция Никос Кодзиас изрази задоволството си от близките двустранни отношения. Трябва да работим и да си сътрудничим в името на мира, стабилността и сигурността на Балканите, добави той. Никос Кодзиас заяви, че Гърция напълно подкрепя страната ни за влизане в Шенгенското пространство. 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отбеляза, че в изпълнението на своите функции и задължения по външната граница на ЕС България се държи като шенгенска държава.

На срещата присъстваха още председателят на Комисията по външна политика в парламента Джема Грозданова, както и председателят на Групата за приятелство България – Гърция Даниела Савеклиева.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини