Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева разговаря с министъра на обществената сигурност на Виетнам Чан Дай Куанг
23/06/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева разговаря на 23 юни 2015 г. с министъра на обществената сигурност на Виетнам Чан Дай Куанг.

На срещата Цецка Цачева изрази своята увереност, че добрите приятелски отношения между България и Виетнам и осъществяването на интензивен диалог на най-високо политическо ниво ще доведат до значителни резултати в двустранното сътрудничество. Тя посочи, че министър Чан Дай Куанг е в България по-малко от месец след посещението в страната на министър-председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг, по време на което са били подписани важни документи.

Следим от близо и с респект бурния икономически подем на Виетнам, подчерта Цецка Цачева и добави, че като държава-членка на Европейския съюз България ще спомогне за подписването на споразумение за партньорство и сътрудничество между Съюза и Виетнам. Тя изрази надежда за развитие на търговско-икономическите отношения между двете страни, както и за задълбочаване на партньорството в сферите на образованието и културата.

Министърът на обществената сигурност на Виетнам Чан Дай Куанг подчерта, че сътрудничеството между Виетнам и България в сферата на вътрешните работи ще даде тласък и ще създаде нови възможности за разширяване на двустранното сътрудничество и в други области от взаимен интерес. Той изрази увереност, че обмяната на опит между България и Виетнам в сферата на вътрешните работи ще даде добри резултати.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини