Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът даде възможност да се удължи с един месец – до 31 юли 2015 г., регулаторният период, приключващ в края на юни
25/06/2015

Парламентът даде възможност да се удължи с един месец – до 31 юли 2015 г., регулаторният период, приключващ в края на юни. Това стана с промени в Закона за енергетиката, приети на първо и второ четене в едно заседание.

Законопроектът е внесен от ПГ на ПП ГЕРБ и ПГ на Реформаторския блок. Предложението предвижда ценовият/регулаторният период, който приключва на 30 юни 2015 г. за цените на дружествата в сектор "Енергетика" и "Топлоенергетика", да може да се удължи със срок до един месец, считано от датата на изтичане на периода.

В случай на удължаване на срока, комисията се произнася по заявленията за утвърждаване на цени, подадени от енергийните предприятия до влизането в сила на този закон, решиха още депутатите. При необходимост се провежда открито заседание или обществено обсъждане в срокове, определени от комисията. Предлага се законът да влезе в сила от 30 юни 2015 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини